Kræftens Bekæmpelse arbejder for, at ingen skal stå alene med kræft. Derfor har vi etableret dette patientstøttetilbud, hvor private sommerhusejere kan donere et ophold i deres sommerhus.

Kriterierne for at låne et sommerhus er:

  • Du er i kræftbehandling
  • Du været i kræftbehandling indenfor de seneste cirka to år

Hvis du tidligere har skrevet dig på interesselisten for lån af sommerhuse, er du stadig tilmeldt.

Vigtigt at vide før du skriver dig på interesselisten

Hvad sker der når jeg skriver mig på interesselisten?

Når du skriver dig på interesselisten, giver du tilsagn til at blive kontaktet, når det bliver din tur til at mulighed for at låne et sommerhus. Når det bliver din tur, skal du fremsende dokumentation på, at du er i kræftbehandling eller har været i kræftbehandling indenfor de seneste cirka to år. Når denne dokumentation bliver godkendt, vil du modtage din gæstekode, som du skal bruge til at få adgang til at låne et sommerhus. 

Ventetid

Der er rigtig mange kræftpatienter som er interesserede i at låne et sommerhus, derfor er det desværre svært at undgå ventetid. Vi arbejder på hele tiden for, at Giv Frirum.dk får flere sommerhuse, så din ventetid ikke bliver for lang. Du vil blive kontaktet direkte, når det bliver muligt for dig at modtage en gæstekode. Når du bliver kontaktet, vil du blive bedt om at fremsende dokumentation for din behandling. I øjeblikket kan man forvente en ventetid på ca. 5 måneder.

Gæstekode

Her på sitet kan sommerhusejere stille deres sommerhus til rådighed for danske kræftramte. Det er kun muligt at  få adgang til de enkelte sommerhuse, hvis man har en gæstekode. 

Denne gæstekode får man tildelt af Kræftens Bekæmpelse, når den dokumentation man bliver bedt om at fremsende, bliver godkendt af en vores medarbejdere. Gæstekoden er personspecifik og og bliver indløst når man har indgået en endelig aftale om udlån med en sommerhusejer. 

Når man har fået en gæstekode, kan man se alle de sommerhuse man har mulighed for at låne samt i hvilke perioder de er tilgængelige. Når man finder et hus der matcher de behov man har, skal man sende en anmodning til det pågældende hus’ ejer..

Hvor mange sommerhuse er der?

Eftersom det er private personer, der kan stille deres sommerhuse til rådighed, vil antallet af sommerhuse variere. Af denne grund er det vanskeligt at give svar på, hvornår man kan forvente at få muligheden for at låne et hus. Kræftens Bekæmpelse arbejder imidlertid hele tiden på, at få endnu flere sommerhusejere til at udlåne deres sommerhus. Af samme årsag, er det ikke sikkert, at der er et sommerhus der passer til alle behov som den enkelte måtte have.

Når du skriver dig på interesselisten, siger du ja til at vi kontakter dig når du har mulighed for at låne et sommerhus. Når du har givet tilsagn om at tage imod tilbuddet vil vi bede dig om at fremsende dokumentation på din behandling.

Bemærk at 2-årskriteriet for deltagelse gælder fra når du tilmelder dig interesselisten og ikke fra det tidspunkt, hvor du får muligheden for at låne.

Skriv dig på interesselisten til at låne et sommerhus her